5 feil «alle» gjør på TripAdvisor

Er TripAdvisor egentlig viktig lenger? De siste årene har Google tatt innpå når det gjelder anmeldelser, og nesten alle bookingsider har brukeranmeldelser. Triksene for å skinne og bli synlig er nyttige flere steder.

Her er etter min erfaring med reiselivsbedrifter over hele Norge de topp 5 største feilene norske reiselivsbedrifter gjør på TripAdvisor:

1. Har kun en oppføring

Svært mange tenker at de skal ha en oppføring med bedriften som skal vise alt vi har å tilby, men du vil ikke lete inne på en hotelloppføring eller museumsoppføring for å finne et sted å spise. Legg inn alle avdelingene i bedriften som kan være interessante for gjesten uavhengig av de andre avdelingene. Lan en oppføring for hotellet, en for restauranten, en for butikken, en for aktivitetene dere selger etc.

2. Fokus kun på seg selv

Mange er også fornøyd når de har fått opp sin egen oppføring, men ditt område er ikke attraktivt hvis det er bare din bedrift som ligger på kartet. Legg inn alt du selv ville anbefalt til dine gjester eller tatt med dine venner og familie på. Stikkord: fjelltopper, småturer, badestrender, Insta-fotovennlige utsikspunkter, restauranter, kino, attraksjoner etc.

3. Oppdaterer ikke fasilitetene

Gå gjennom de ulike typer fasiliteter som er mulig å krysse av for på oppføringen. Kryss av ALLE som er mulig: type måltid («frokost» hvis du lar folk komme inn bare for å spise frokost), type mat (fisk, sushi, pizza), enkeltretter (bacalao), halal, vegetar, glutenfri, etc.

4. Svarer ikke på anmeldelser

Lag deg en rutine for å svare på anmeldelser hvor du takker for det som er positivt og svarer på det som er negativt. Husk at du ikke bare svarer den som skev anmeldelsen, men også alle andre som leser svaret ditt. På TripAdvisor for du bare en sjanse før dialogen lukkes, så bruk anledningen klokt!

5. Utnytter ikke «Sannhetens øyeblikk»

Den viktigste innsatsen du gjør for å få gode anmeldelser er å yte god service når gjesten er på besøk.

Mine to beste tips her er:

  • * håndter misfornøyde gjester umiddelbart: sørg for at ingen går misfornøyd ut døren uten minimum å ha blitt tatt på alvor og hørt på.
  • * planlegg en positiv overraskelse: at gjester føler seg ivaretatt og tenkt på er en av de sterkeste driverne vi har til å påvirke gjester til å gi oss en positiv anmeldelse.

Lyst til å lære mer?

Praktisk nettkurs: Bli god på TripAdvisor

Del gjerne!